Información para el profe
Alumnos
Visita al Sanatorio de Fontilles 2010-2011

Els alumnes de 2on d'ESO de Religió han visitat Fontilles el passat 18 de Novembre. Han pogut comprovar que la felicitat de moltes persones està més enllà de les coses materials: han conegut com moltes persones treballen allí pel benestar dels malalts, alguns d'ells de manera voluntària.


Com altres anys ens va atendre José Luis Beneyto, jesuita que porta quasi 20 anys treballant al Sanatori de Fontilles i 35 de docència. Ens va explicar la història de Fontilles i del seus edificis, l'hospital, el cinema, el laboratori (on actualment desenrrotllen estudis genètics sobre la lepra), l'església i la tasca que aquesta ONG fa per aconseguir l'erradicació de la lepra al món. L'any 2009, Fontilles, va celebrar el seu 100é aniversari! 100 anys curant, investigant i lluitant contra la marginació que provoca la lepra al món. No és una altra cosa que el que feia Jesús davant el malalt: es posava davant d'ell, marginat per la societat, i curava, no ja la malaltia, sino el més important: la malaltia del cor, els problemes psicològics i humans que la malaltia crea al que la sofreix a la societat; i així tractava també de curar la ignorància d'una societat malalta que margina el que no conec.

Hui a Fontilles no queden malalts de lepra però viuen alli alguns que van sofrir-la i ja majors tenen allí la seua casa. La lepra està provocada pel bacil de Hansen. Es transmeteix per l'aire però encara que l'aspirarem no desenrrotllariem la malaltia per una raó: les nostres defences són bones. Això vol dir que sols hi ha lepra on hi ha probresa. Existeix la cura des dels anys 40, elaborada als EE.UU., però és com si no existira a països com l'Índia, i altres d'Àfrica, Sudamèrica, etc., llocs on treballa Fontilles amb el suport económic de persones particulars, sobre tot.


Els alumnes ho passarem bé: coneguerem aquesta realitat, jugaren un partit de futbol i conegueren a Lolita, la femella de senglar que de sobte aparegué demanant-nos menjar i perseguint-nos per Fontilles. Algú quasi es posa a plorar de la por.


Fins la pròxima.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pie de la carpeta