Información para el profe
Alumnos
Visita a Fontilles 2013-2014
Els alumnes de 2ón d'ESO de Religió del IES Josep Iborra, junt a alumnes del IES Maria Ibars de Dénia, han visitat Fontilles el passat 25 d'Octubre. Han pogut comprovar que la felicitat de moltes persones estŕ més enllŕ de les coses materials: han conegut com moltes persones treballen allí pel benestar dels malalts, alguns d'ells de manera voluntŕria.

Els alumnes ho passarem bé: coneguerem aquesta realitat, jugaren un partit de futbol i passejaren pels voltants del sanatori.

Com altres anys ens va atendre José Luis Beneyto, jesuita que porta quasi 20 anys treballant al Sanatori de Fontilles i que ha treballat quasi 35 com a docent. Ens va explicar la histňria de Fontilles i del seus edificis, l'hospital, el cinema, el laboratori (on actualment desenrrotllen estudis genčtics sobre la lepra).

La tasca que aquesta ONG fa per aconseguir l'erradicació de la lepra al món ens la va explicar Toya Carbonell, encarregada de la promoció dels proyectes de Fontilles, a més de completar les explicacions mitjançant la visita pels diferents llocs del sanatori. Segons Toya Carbonell, una tasca molt important de Fontilles es centra en la comprensió que té la societat de la malaltia; així, aquesta asociació i ONG tracta de curar la ignorŕncia d'una societat que margina i estigmatitza el que no conec.

Com sempre, ˇdonem les grŕcies a Fontilles per la seua disponibilitat!

Més fotos ACÍ.

Fins prompte!


 

 

 

 

 

 

 

 
Pie de la carpeta